Casa inteligenta si automatizari

Security Business Team

Sisteme casa inteligenta si automatizari
casa-inteligenta-Security-Broker

Noile tehnologii propun un control rapid, intuitiv si eficient al tuturor instalatiilor electrice ale casei prin intermediul sistemului Merten KNX (PDA, Touchscreen, PC sau TV).

În termeni de confort, luati urmatorul exemplu:

Sa te faci comod seara nu mai înseamna sa te plimbi de la un comutator sau termostat la altul. În loc de asta se poate apasa un singur buton pentru activarea tuturor functiilor dorite simultan: storurile sunt coborâte, porneste iluminatul ambiant iar camera este încalzita exact la temperatura dorita. Setarea acestor actiuni (denumite scenarii) poate fi realizata exact cum doriti:

  • sa poti comanda dintr-un sigur punct sau mai multe puncte dorite intreg sistemul de iluminat
  • sa poti sa controlezi sistemul de incalzire al locuintei in functie de timp si nivelul de temperatura exterior si sa reduci incalzirea cand ferestrele sunt deschise
  • sa poti sa-ti alegi diverse scenarii de climatizare (in timpul saptamanii, pe timp de vacanta, in week-end)
  • sa poti controla dintr-un singur punct sau mai multe obloanele din casa ta si acestea sa se ruleze in functie de intesitatea luminoasa sau a vantului
  • sa fi avertizat despre geamurile deschise din casa inainte sa pleci de acasa
  • iluminat automat in functie de intensitatea luminoasa de afara si de detectia prezentei
  • simularea prezentei prin aprinderea luminii in diverse camere cand esti plecat de acasa

Pe langa confortul oferit de o astfel de casa este foarte important si avantajul legat de economisirea de energie.

Sistemul are la baza o gama larga de functii, modele diferite de prize si intreupatoare dintr-o gama variata.

casa-inteligenta-Security-bROKER-

Putem spune că sistemul de automatizare al caselor, până în anii 1980, era unul din hobby-urile destul de costisitoare ale bărbaţilor. Casele intelegente, din momentul apariţiei şi până în prezent, s-au dezvoltat foarte mult: pe de-o parte preţul lor a scăzut la un nivel accesibil, pe de altă parte nu necesită schimbări majore ale casei şi este capabil de a deservi chiar şi cele mai sofisticate funcţii datorită echipamentelor specializate care se controlează cu ajutorul comutatoarelor multifuncţionale, telecomenzilor, indicatoarelor elegante şi uşor de utilizat .

Odată cu apariţia tehnologiei touchscreen interfaţa de afişare a devenit mai simplă, mai estetică astfel ele pot fi folosite cu uşurinţă de către toţi membrii familiei. Chiar şi designerii de interior le utilizează cu plăcere.

De ce este util implementarea sistemului inteligent în casa noastră?

Răspunsul scurt este: eficientizarea consumului de energie electrică, confort şi siguranţă.

Eficientizarea consumului energiei electrice înseamnă că se consumă energie doar atunci, acolo şi unde este necesar. Prin comanda multizonală a sistemului de încălzire sau de climatizare este posibil ca, într-o încăpere, temperatura dorită să fie asigurată numai în cazul folosirii acesteia.

Cum functioneaza sistemul ?

Sistem-casa-inteligenta

Prin sincronizarea controlului temperaturii cu tehnica parasolară, putem scădea şi mai mult necesitatea de energie. În zilele de vară, încăperile expuse la soare – prin semnalele senzorilor – se vor umbri automat, asfel va scădea consumul de energie folosită de sistemul de climatizare.

În cazul caselor pasive, o funcţie foarte importantă a sistemului este comanda ventilaţiei clădirii. Aceasta se activează odată cu depăşirea unui prag (limite) a concentraţiei de CO2 din încăpere. Măsurarea umidităţii aerului este importantă atât la ventilaţie, cât şi la controlul climatizării locuinţei.

Economie de energie poate fi realizată şi prin comanda iluminatului.

Senzorii de mişcare (prezenţă) a sistemului de alarmă pot fi folosite şi la comanda iluminatului, a încălzirii, sau climatizării unor încăperi, ca de exemplu coridoare, băi.

În momentul sosirii acasă într-o după-amiază de iarnă, în casa inteligentă, se poate regla ca, la dezactivarea sistemului de alarmă să se aprindă instantaneu lumina sau să pornească încălzirea casei. La fel, pe timp de vară astfel se poate porni sistemul de climatizare.

Confortul asigurat de sistemul de casă inteligentă este foarte variat. Cui nu i-ar place să folosească o singură telecomandă în loc de telecomenzi pentru fiecare aparat în parte? Printr-o singură apăsare de buton să pornească televizorul, să se tragă jaluzelele şi să se stingă lumina! Sistemul audio face posibil ca, aceaşi muzică să poată fi ascultată în oricare din încăperile locuinţei. Acest lucru poate fi dirijat prin simpla acţionare a comutatorului de lumină. Astfel putem asculta muzica oriunde, fără a avea un haos de cable.

Casa-inteligenta

Cu comutatorul central din dormitor, printr-o singură apăsare de buton putem regla temperatura oricărei încăperi, putem regla jaluzelele sau aprinde, eventual stinge iluminatul celorlalte încăperi.

Casa inteligentă ne oferă un grad mai ridicat de siguranţă. În afară de sistemul de alarmă, există şi posibilitatea de simulare de “parcă am fi acasă”. În cazul absenţei de acasă, chiar pe o perioadă mai îndelungată, casa noastră inteligentă se comportă parcă am fi acasă. Jaluzele dimineaţa se ridică, seara cobor, iluminatul interior porneşte seara în sufragerie, se opreşte, porneşte în dormitor şi se opreşte ca de obicei.

Prin camerele video integrate în sistem, cu ajutorul iphone-ului sau pe alte telefoane mobile inteligente, putem urmări casa noastră pe internet sau comanda pornirea climatizării sau încălzirii cu 1-2 ore înaintea sosirii acasă.

Ce trebuie de luat în considerare, dacă dorim să avem o casă inteligentă?

Cel mai important este că, de la bun început încă din faza de proiectare să integrăm soluţia de casă inteligentă când arhitectul, designerul de interior şi proiectantul de electrice să stabilescă funcţiile care trebuiesc indeplinite de aparatele din casă. Toate aceste funcţii trebuie să ţină cont de arhitectura casei, de designul interior, de caracteristicile aparatelor electrice şi de DORINTA BENEFICIARULUI .

Merită căutată o firmă care coordonează proiectul de la proiectare până la predarea la cheie.

Proenerg este în formarea unei echipe care să fie capabilă să implementeze soluţii pentru case inteligente. Vă invităm: specialişti în arhitectură, proiectanţi în sisteme electrice, designeri de interior să vă alăturaţi echipei noastre.

Pentru informaţii legate de case inteligente stăm cu plăcere la dispoziţia Dumneavoastră.

Solutii casa inteligenta si automatizari
0